BRADLEY PLACE RESIDENCE

A complete renovation of a single family home for a family with young children, this project was designed with two distinct facades facing either the public street or the private rear yard. While the front of the house remained consistent with the predominantly frame homes on the street, including the requisite front porch, the rear of the house assumes a much different, more contemporary environment with large windows and screens for the private and outdoor functions of the site. Cedar siding at the garage, fences, and the back half of the house tie the composition together materially.

Typology Residential
size 4,500 sf
Location 2010 W Bradley Place, Chicago, Illinois
status Completed
date 2003

Team

Architect Wilkinson Blender Architecture
Client Payton and John Callahan
Contractor Rock and Wall Construction
Photography Matthew Gilson, Barbara Karant